Bota ärftligt håravfall

Tips för att bli av med svamp i hårbotten

Det finns flera tips för hur man blir av med svamp i hårbotten. Det kan vara en god idé att prova med dem först innan man vänder sig till läkare för att bli av med svampen i hårbotten.

Schampon

Det finns olika typer av schampon som hjälper dig att få bort svamp i hårbotten. På apotek finns ofta mycket effektiva schampon mot svamp i hårbotten. De kostar nåot mer än vanliga schampon men är väl värt pengarna.

Renlighet och hygien

I samband med att använda ett schampo mot svamp i hårbotten så är det bra om du tvättar dina sängkläder och slänger dina gamla kammar och borstar, eller åtminstone tvättar dem noga. Tänk på att svamp kan sprida sig så om någon annan använder dina kammar/borstar så finns risk för dem att få det.

Huskurer

Det finns flera huskurer mot svamp i hårbotten. En är att ta en mango och skiva den i små bitar som du sedan maler och krossar till en pasta. Därefter smörjer du in mangopastan i hårbotten och låter den ligga kvar i en halvtimme innan du tvättar bort det.

Ricinolja

Du kan även använda ricinolja för att smörja in hårbotten och för att motverka svamp i hårbotten. Använd helst latexhandskar när du smörjer in ricinoljan i din hårbotten och skölj håret noga efteråt. Gör detta i cirka 2-3 dagar i följd.
Du kan också prova att använda senapsfrön för att bekämpa svamp i hårbotten. TA 2 dl senapsfrön och mal dem till en pasta. Smörj in det i hårbotten och låt ligga kvar i cirka 30 minuter innan du sköljer bort det.

There are no icons to display.