Bota ärftligt håravfall

Tabletter mot håravfall

Att drabbas av håravfall kan vara förödande för självförtroendet i vår utseendefixerade värld. Det första man bör göra är att ta reda på vilken typ av håravfall man har drabbats av och därefter välja metod. Har man drabbats av tillfälligt håravfall så kan man ta olika piller och tabletter med vitaminer och mineraler för att ge håret de rätta byggstenarna för att kunna växa igen. Har man däremot drabbats av ärftligt håravfall får man använda en annan typ av tabletter mot håravfall.

De tabletter mot håravfall som kan fungera då man märker att håret blivit tunnare är bland annat multivitamintabletter som innehåller c-vitamin, d-vitamin, e-vitamin och b-vitamin. Speciellt två b-vitaminer är viktig nämligen vitamin B5 och B8. Vidare kan man också ta mineraltillskott i tablettform mot håravfall som innehåller magnesium, kalcium, zink, koppar och järn. Vid för låga nivåer av Zink kan det påverka bildandet av ett hormon som heter androgener. Vid för låga nivåer av detta hormon kan man drabbas ärftligt håravfall tidigare än man borde.

Tänk också på att en mineralrik/vitaminrik kost kan göra mycket för håret. Viktigt är också att man får i sig stora mängder protein eftersom håret till största delen byggs upp av det. Om du märker att dina naglar blir friskare av tabletterna så är det i många fall bra för håret också. Det tar bara lite längre tid för att det ska märkas på håret.

Tabletter mot ärftligt håravfall

Det finns läkemedel i tablettform som går att ta mot håravfall som heter bland annat Propecia. Propecia är mest effektiv vid skallighet på hjässan men inte mot håravfall vid tinningarna. Det som gör propecia unikt är att det är ett av få läkemedel i tablettform mot håravfall som har haft dokumenterad effekt. Man ska dock ha realistiska förväntningar på tabletter mot håravfall. I många fall klarar de av att stoppa håravfallet ganska bra, men det är mindre sällan man får en bra återväxt av håret. Vissa tabletter mot håravfall har också en del biverkningar som man bör vara extra uppmärksam på.

There are no icons to display.