Bota ärftligt håravfall

Stoppa håravfall

Det finns många metoder för att stoppa håravfall. Det man första man bör göra är att ta reda på är vilken typ av håravfall man lider av.

Du kan antingen ha drabbats av tillfälligt håravfall på grund av stress, sjukdom eller yttre påverkning av ditt hår eller av den mer vanliga typen av håravfall nämligen ärftligt håravfall.

Det finns huvudsakligen två alternativ för hur du kan gå tillväga för att upptäcka vilken typ av håravfall du lider av. Du kan antingen uppsöka en läkare eller försöka ta reda på det på egen hand. Om du är osäker på om du lider av håravfall eller inte så finns det ett enkelt sätt du kan ta reda på det. Ta ungefär 20-30 hårstrån mellan tummen och pekfingret och dra försiktigt men bestämt. Om du märker att fler än 6 hårstrån lossnar samtidigt så kan du börja misstänka att du lider av håravfall och börja hitta metoder för att stoppa ditt håravfall.

Stoppa håravfall genom ändrad livsstil

Om du mår dåligt psykiskt så kan det påverka kroppen att tro att den är sjuk och ditt immunförsvar minskar. När din kropp mår dåligt så fokuserar den krafterna till det området av kroppen som behöver mest omvårdnad för tillfället. Håret prioriteras inte eftersom det inte är nödvändigt för vår överlevnad. Ett sätt att stoppa håravfall kan faktiskt att ta itu med de problem i ditt liv som skapar stressfyllda situationer.

Stoppa håravfall genom kosten

För att stoppa håravfall är det viktigt att du förser din kropp med alla de vitaminer och mineraler som kroppen behöver för att bygga upp håret. Saker som du bör få in dig via kosten är A, C,E vitaminer samt zink och omega 3-fetter. Det kan också vara bra att äta en mer proteinrik diet för att stoppa håravfall då håret byggs upp av protein.

Stoppa håravfall med hjälp av laser

Lider du av ärftlig håravfall så kan laserbehandlingar vara ett alternativ. Laserbehandlingar kan stoppa håravfall och till viss del även få hårväxt tillbaka. Nackdelen är att laserbehandlingar är att håravfallet fortsätter när man avslutar laserbehandlingen och att det i längden kan bli ganska kostsamt. En mer permanent metod för att stoppa håravfall kan vara hårtransplantationer.

There are no icons to display.