Bota ärftligt håravfall

Skorv i hårbotten

Skorv i hårbotten kar orsakas på grund av mjäll eller olika typer av eksem som psoriasis i hårbotten. Skorv är också något som är naturligt vid vissa perioder i livet som till exempel när man är litet barn. Skorv ser ut som kladdiga mjällflagor och kan ofta ha en brun nyans. Skrov hos småbarn försvinner oftast efter tid, men det kan ta väldigt lång tid innan skroven har försvunnit helt från barnets hårbotten.

Vidare kan skrov också bildas av för frekvent användande av hårtorkar, hårvårdsprodukter med stara kemikalier,

Tips för att bli av med skorv i hårbotten

Ett bra sätt att få bukt med skorv i hårbotten är med hjälp av olika oljor eller oljepackningar. Mycket av detta är sådant som du kan tillverka själv hemma. För småbarn gäller lite andra metoder för att få bort skorv som du kan läsa om längre ner i artikeln.

Du kan också använda dig av ägg för att bli av med skorv i hårbotten. Ta fyra ägg och separera äggulorna från äggvitorna och massera sedan in det i hårbotten. Låt det torka innan du tvättar av det med varmt vatten.

Skorv i hårbotten kan också bero på ohälsosam diet. På små barn kan mat som de är känsliga för påverka deras hårbotten och skapa eksem och mjäll. Är du vuxen och har skorv i hårbotten så försök att äta en nyttig och hälsosam varierad diet.

Att ge massage i hårbotten är bra för håret då det ökar blodflödet till hårbotten. Ett annat tips är att använda sig av Aloe Vera. Aloe Vera har egenskaper som är bra för bland annat torr hårbotten och kan även hjälpa mot skorv i hårbotten. Aloe Vera finns i en rad olika hårvårdsprodukter, men för bästa effekt kan det vara lämpligt att köpa en gel med aloe vera. Aloe Vera har också egenskaper som helar sår på hårbotten och ska därför appliceras på de drabbade områdena.

Äppelcidervinäger är något som används flitigt i diverse huskurer. Äppelcidervinäger kan användas för att motverka skorv i hårbotten, men är en metod som bäst ska användas hos vuxna. Skölj ditt hår med en blandning med lika delar äppelcidervinäger och vatten. Skölj av håret med kallt vatten.
Olivolja eller s.k. jungfruolja (virgin oil) har även den nyttiga egenskaper för hårbotten. Olivolja har positiva egenskaper är fuktgivande för hårbotten och därför bra mot torra sårskorpor. Jungfruolja hjälper förutom mot skrov i hårbotten dessutom mot kliande hårbotten.

Applicera jungfruoljan genom att värma upp den till en behaglig temperatur och massera in den i hårbotten. Låt olivoljan sitta kvar en lång stund i hårbotten. Ett tips kan vara att massera in olivoljan i hårbotten innan du går och lägger dig och sedan duscha av det på morgonen.
Bli av med skorv hos barn
För att bli av med skabb i hårbotten på små barn kan man göra så att man kan smörja in barnets hårbotten med barnolja och låta det vara över natten. Därefter kan man kamma bort skorven försiktigt och skölja håret efteråt.

There are no icons to display.