Bota ärftligt håravfall

Schampo mot håravfall

Om man märker att man drabbats av håravfall så kan det vara extra viktigt med att välja vilket schampo man använder. Om du till exempel har drabbats av håravfall på grund av en irriterad och torr hårbotten så kan det vara klokt att se över ditt schamposortiment.

Hur hittar jag ett bra schampo mot håravfall?

Att hitta ett bra schampo mot håravfall är något av en hel vetenskap och olika typer av schampon lovar allt från att hjälpa mot mjäll till att ge tjockare hår. Antalet olika schampon som finns kan kännas oändligt och att köpa ett dyrt märke är absolut ingen garanti för att det är ett bättre schampo mot håravfall.

Många får en irriterad hårbotten på grund av de kemikalier som finns i schampot eller för att de tar för mycket schampo åt gången. Detta kan i sin tur orsaka en viss mängd håravfall. Därför kan det vara så att hittar du ett bra schampo som inte irriterar din hårbotten har du också hittat ett schampo mot håravfall.

När du tvättar dig tänk på att du inte behöver mycket schampo utan en klick som får plats på ditt pekfinger räcker. Om dina hårproblem finns kvar oavsett vilket schampo du använder så kan det vara värt att försöka hitta ett milt och naturligt schampo utan parabener och sulfater eftersom de tenderar att inte irritera hårbotten lika mycket.

Ett märke som har blivit mycket populärt på sistone för bland annat ”naturliga schampon” , schampon mot håravfall och hårinpackningar är Dr.Hauschkas. Det finns också andra tillverkare av schampon som ha omtyckta produkter så som Osis, Loreal, Wella, Bed Head, Red Ken och Kisbys torrschampo.

Schampon som ger tjockare hår

När man har drabbats av håravfall så vill man gärna hitta ett schampos om får ditt hår att se fylligt och friskt ut. Det finns en hel del olika schampon som hävdar att de får ditt hår arr växa snabbare. Vanligtvis tar det flera veckor innan du märker något resultat, om du ens märker något. Dessa schampon mot håravfall är ofta fria från syntetiska ämnen och är milda och innehåller nyttiga och stimulerande örter. Att hitta ett bra schampo och balsam som ger tjockare hår kan ta lång tid och experimenterade. Under tiden finns det andra metoder för att stimulera din hårväxt och motverka håravfall än just speciella schampon mot håravfall.

Om du är långhårig så finns det många frisyrer som kan få ditt hår att se tjockare ut. Det finns också schampon som ger ditt hår mer volym och på så sätt får det att verka tjockare även om det inte är det, vilket kan vara ett alternativ till schampon mot håravfall.

Ett annat tips är att när du hårtorkar ditt hår så kan du torka håret ”uppochner” och samtidigt dra fingrarna genom det. Då känns håret tjockare sen när det har torkat. Du kan också försöka med att då och då massera hårbotten för att skapa ett bättre blodflöde till hårsäckarna.

Om man har drabbats av håravfall är det också viktigt att man ger håret en så god chans som möjligt att växa ut igen. Håret består av protein och det är därför viktigt att man har en bra och proteinrik diet. Det kan också vara klokt att ta både mineral och vitamintillskott. Leta efter multivitaminstabletter som bland annat innehåller vitamin b-6, zink och a-vitamin och kombinera detta med ett bra schampo mot håravfall så gör det underverk för håret.

There are no icons to display.