Bota ärftligt håravfall

Motverka håravfall

Misstänker man att man börjar drabbas av håravfall så finns det en rad olika åtgärder man kan göra för att motverka håravfall. Först av allt bör man dock ta reda på om ens håravfall beror på genetiska orsaker eller övriga. Börja med att kika på hur dina släktingars hår ser ut. Ta gärna och jämför gamla familjefoton med med ditt eget hår. Sannolikheten är stor att du lider av ärftligt håravfall.

Om du trots allt känner att du börjat tappa hår av någon annan anledning finns här några tips för att motverka håravfall och ge håret så bra förutsättningar som möjligt för att växa.
Håravfall på grund av diet: En näringsrik och balanserad diet är ett sätt att motverka håravfall och förbättra din allmänna hälsa. Brist på vissa vitaminer och mineraler kan påverka ditt hår och därför kan det vara viktigt att kanske lägga om din kost, eller ta multivitamintillskott

Laserbehandling: Forskare har kommit fram till att utsätter man hårbotten med en viss typ av laser så ökar blodflödet till skalpen och hårväxten stimuleras. Ju tidigare man börjar desto stärre sannolikhet har man att motverka håravfallet.

Psykisk hälsa: Ett bra sätt att motverka håravfall är att försöka förbättra ens psykiska hälsa. Psykisk ohälsa kan leda till kroppen tror att den är sjuk och det kan i sin tur påverka hårväxten. Det finns mängder med olika sätt att göra det, men generellt brukar bra kost och motion påverka hälsan i positiv riktning. Det är också viktigt att kanske ta några timmar ledigt och verkligen tänka över och bearbeta de problemen du har eftersom de annars finns kvar i ditt undermedvetna. Att ha någon vän eller psykolog att prata med kan också hjälpa väldigt mycket. Ett hälsosamt psyke kan på det här sättet motverka håravfall.

Hårstyling: Stylingprodukter är oftast helt säkra för håret, men märker man att ens hårbotten blir torr eller irriterad av vissa produkter så bör man undvika dem. Torr hårbotten kan leda till ökat håravfall av flera olika anledningar och om du märker att din hårbotten ofta är torr oavsett schampo så är sannolikheten stor att du duschar för ofta. Försök att successivt avvänja din hårbotten genom att duscha mer och mer sällan. På lång sikt hjälper det här din hårbotten och kan motverka håravfall.

Mediciner: Om du märker att du tappat hår i samband med att börjat med mediciner så kan det vara så att håravfallet är en biverkning av det. Konsultera din doktor om problemet och byt eventuellt medicin för att på sätt motverka håravfall.

Massera din hårbotten: Ett bra och allmänt känt sätt att motverka håravfall är massera din hårbotten. Försök att massera din hårbotten ungefär 5 minuter per dag, men var försiktigt så att du inte sliter av fler hårstrån. Massera gärna med några droppar olivolja för motverka håravfall med största möjliga effekt.

There are no icons to display.