Bota ärftligt håravfall

Laserkam

Laserbehandlingar mot håravfall är tämligen vanliga idag. Tanken med laserkammar är att du ska kunna sköta din egen hårbehandling hemifrån och på sikt en lägre kostnad.

Laserkammar fungerar så att de stimulerar och läker skadade hårsäckar och får dem att börja producera hår. När du kammar håret med en laserkam så ökar blodtillförseln och cirkulationen i din hårbotten, vilket ger viktiga näringsämnen till dna hårsäckar.

Laserkammar fungerar bäst när man nyligen upptäckt håravfall, är hårsäckarna helt stängda så kan inte laserkammarna få håret att börja växa igen.

Hur använder man en laserkam?

Innan man börjar använda laserkammen är det viktigt att man läser instruktionerna. Instruktionerna för din laserkam varierar väldigt mycket beroende på vilket märke den har. För att din laserkam ska ge önskar resultat så krävs det att du tvättar håret ungefär varannan dag. För att tvätta håret på ett bra sätt för din laserkam krävs det ett specialt schampo som är fritt från sulfater. Innan du börjar använda din laserkam ska håret vara rent, torrt och fritt från stylingprodukter.

En laserkam används inte på samma sätt som en vanlig kam eller borste. När du placerar kammen så låter du den vara i ungefär 4 sekunder och sedan flyttar du vidare den ca 1.5 cm.

Det tar lång tid innan en laserkam visar ett resultat mot håravfallet. Man bör räkna med 6 veckor innan man kan märka att håravfallet minskat. En laserkam är något du bör använda en längre tid, vissa använder det flera år.

Hur mycket kostar en laserkam?

En laserbehandling mot håravfall kan kosta mellan 15-20 tusen kronor för ett halvår. En laserkam kan vara mycket billigare, men då får du naturligtvis inte tillgång till samma expertis som hårvårdsspecialister kan ge dig.

Några tillverkare av laserkammar är bland annat HairMax och Power Grow. Laserkammar går att få för under 1000 kronor upp till tio tusen kronor. Du kan även tillverka din egen laserkam genom att köpa laserdioder separat och fästa dem på en platta. Då kan du också tillverka en laserkam med fler laserdioder än de från HaiMax och Poer Grow erbjuder.

Som alltid innan du köper en laserkam är det viktigt att du läser olika tester på produkterna. Du ska dock vara medveten om att internet översvämmats av överdrivet positiva kommentarer om vissa produkter som är skrivna för att sälja dem. Det verkar dock som om laserkammar fungerar för somliga människor och de används som en del i laserbehandling för håravfall. Ett tips kan vara att ta reda på vilka typer av laserkammar som används av de profesionella hårklinikerna och köpa samma produkt.

There are no icons to display.