Bota ärftligt håravfall

Laser mot håravfall

Det finns många anledningar till att du tappar håret. Du kan drabbas av håravfall på grund av att du hamnat i antingen psykisk eller fysisk obalans eller så kan det bero på dina gener. Psykiska anledningar till att tappa håret kan vara stress, ångest och oro, sorg eller andra påfrestande känslor. De mer fysiska orsakerna till att drabbas av håravfall kan till exempel vara på grund av sjukdom, mediciner, gener eller fel sorts kost.

När man drabbas av håravfall är det många som letar efter metoder som kan få håret att växa ut igen. I många fall är receptet ändringar i ens livsstil eller olika sorters hårläkemedel, men det finns också en annan metod du kan använda nämligen laser mot håravfall.

Vilka bör behandla håravfall med Laser?

Många av dem som söker sig till olika laserbehandlingar är män som tappat hår på grund av ärftliga orsaker. Dessa personer kan oftast inte förhindra deras håravfall med hjälp av de produkter som finns tillgängliga och söker sig därför till laserbehandlingar med hopp om att kunna använda laser mot håravfall. Det finns inga kända bieffekter med laserbehandling mot håravfall, men för säkerhets skull kan man kontrollera med en doktor först.

Att använda laser mot håravfall fungerar bäst om behandlingen startar tidigt. Om ett område på din hårbotten helt har slutat producera hår är det svårt att få det att börja växa igen. Det är därför bra att ha rimliga förväntningar och vara medveten om att laserbehandlingar mot håravfall oftast bara skjuter upp problemet till framtiden, även om det finns de vars håravfall stoppas helt tack vare laserbehandlingarna.

Hur fungerar en laserbehandling?

Endre Mester anses vara mannen som upptäckte sambandet mellan laser och hårväxt. Endre Mester utsatte några möss för en s.k. kall laser eller lågeffektslaser och fann till sin förvåning att de inte fick cancer av denna behandling. Istället så fick mössen noterbart tjockare päls och därifrån kom han på idén att använda laser mo håravfall.

Lasern kan motverka håravfall på så sätt att den läker skadade hårsäckar som slutat att producera hår. Laserns läkande förmåga används även inom andra områden som till exempel för att få bort ärr eller för att få folk att se yngre ut.

Dessa mycket positiva effekter åstadkoms genom att lasern stimulerar blodtillförseln till ett visst område och därför går läkningen snabbare. Oftast finns inga negativa bieffekter förutom att du kan få lite torr hy, men i värsta fall så svarar inte håret alls på behandlingen.

Hur går det till?

Att använda laser mot håravfall tar i sig inte alls lång tid, ungefär mellan 10-30 minuter per gång. Räkna med att behöva utföra en laserbehandling ungefär en gång i veckan det första behandlingsåret. Därefter blir det längre tid mellan laserbehandlingarna. Om du vill sköta hårtillväxten på egen hand så kan du köpa en laserkam och göra det hemifrån.

There are no icons to display.