Bota ärftligt håravfall

Kvinnligt håravfall behandling

Om du är kvinna som drabbats av kvinnligt håravfall finns det en rad olika behandlingar som är unikt anpassade efter för kvinnor.
Vissa mediciner har tyvärr håravfall som biverkningar. Läs därför noga på bipacksedeln om håravfall kan vara ett resultat av din medicinering. Om så är fallet så kan det vara rekommenderat att prova en annan medicin för bästa effekt. Hör med din doktor om en annan lämplig medicin.

Ibland kan kvinnor drabbas av extremt håravfall som till exempel vid kemobehandling. Då kan peruker vara ett alternativ. Det finns flera fördelar med peruker för kvinnor. Du kan till exempel byta frisyr och hårfärg snabbt efter önskemål. Med lite fantasi kan man göra perukerna till en rolig grej.

Hårstyling: Vid kvinnligt håravfall har många kvinnor möjligheter som män oftast inte har. Kvinnor med långt hår kan byta hårstil så att håravfallet döljs. Vidare så kan kvinnor bära olika klämmor, diadem och utsmyckningar i håret för att avleda uppmärksamheten från håravfallet.

Vitminer och mineraler: Vitamin –och mineralbrist kan leda till att håret inte får de byggstenar de behöver . Därför kan multivitamintillskott som innehåller b, c, d e vitaminer och mineraler som zink och järn vara bra för håret. Ett intressant faktum är att både för lite och för mycket och för lite a-vitamin kan orsaka håravfall.

Operationer: Kvinnor liksom män kan genomgå hårrelaterade operationer. Dessa operationer är oftast mer anpassade efter män, men kan även fungera för att motverka kvinnligt håravfall. Nackdelen med operationer är att det inte är något för ala utan det krävs på sik att man kan lägga ner många tusen kronor på operation.

There are no icons to display.