Bota ärftligt håravfall

Kliande hårbotten och håravfall

Kliande hårbotten beror på oftast mjälleksem. Mjäll orsakar vanligtvis inte något betydande håravfall eller skallighet, men kan markant öka antalet hårstrån som faller av. Vidare kan mjäll och torr flagnande hårbotten täppa för hårsäckarna så nya hårstrån inte kan växa ut. Mjäll medför oftast att hårbottnen börjar klia och långvarigt skrapande med fingrar och naglar kan permanent skada hårsäckarna.

En annan anledning till kliande hårbotten kan vara olika allergier. En allergisk reaktion kan skapa en kliande hårbotten och även mjäll och små sår. Dessa allergiska reaktioner uppstår oftast på grund av schampoot eller att man vistas för mycket i dåliga miljöer.

Hur löser jag problemet?

Det finns mängder med mjällschampon som hjälper dig att bli av med din kliande hårbotten. Se till att använda samma mjällschampo varje gång du duschar. Du kan också olja in din hårbotten med olika oljor så som och det finns mängder med olika recept, bara googla ordet oljeinpackningar. Olika oljeinpackningar finns för olika hårtyper, men oljeinpackningar är ett relativt nytt fenomen i Sverige.

Det finns mängder med produkter att köpa för torrt hår både på apotek och i vanlig dagligvaruhandel. Ibland kan dock tycka att det är pinsamt att köpa dessa hårvårdsprodukter som hjälper mot kliande hårbotten, men det finns flera apotek på nätet som säljer samma produkter.

There are no icons to display.