Bota ärftligt håravfall

Håravfall på grund stress

Man kan drabbas av håravfall på grund av flera olika anledningar. En vanlig anledning är stress och oro. Att känna stress är en känsla som de flesta av oss känner igen, men ibland är man så stressad att man inte ens är medveten om att det tillstånd man befinner sig i är något ovanligt. Om man misstänker att man tappar hår på grund av stress så är det viktigt att lokalisera vad som orsakar stress i ens liv för att hitta lämpliga vägar för att bekämpa stressen. Här är några exempel på stressfyllda situationer som kan leda till håravfall.

Efter operation: Du kanske nyligen har genomfört en operation. Detta kan innebära psykisk stress för kroppen och en mental oro över resultatet som kan leda till håravfall.

Kärleksproblem: Du kanske nyligen har separerat? Eller du har stora problem inom ditt förhållande. Detta leder ofta till en konstant påträngande oro eller en känsla av saknad och förlust som i sin tur kan påverka hårväxten.

Någon närstående har gått bort: Om någon älskad som har haft stor betydelse i ditt liv nyligen har gått bort så leder det oftast till ett tillstånd av sorg, saknad och kanske till och med depression.

Graviditet och förlossning: Graviditeten kan faktiskt ge bättre och friskare hår för en del, men efter förlossningen är normalt för vissa att tappa en del hår. Detta är något temporärt och håret kommer förmodligen återgå till dess normala tjocklek igen.

Vad kan jag göra för att minska håravfall orsakat av stress?

Den viktigaste åtgärden är att försöka bekämpa håravfall på grund av stress är genom att hitta någon att prata med eller gå till en psykolog. De kan komma med tips om hur du kan lägga om ditt liv för att det ska minska stressen. En semester och avkoppling kan kanske också vara till god hjälp, eller tid för dig själv att tänka och hinna ikapp den senaste tidens händelser.

Det finns även mycket att göra med hjälp av kost och motion. Motionering gör dig friskare och lyckligare och via kosten kan du få i dig mineraler och vitaminer som kan hjälpa dig både att må bättre och får håret att växa snabbare. Några vitaminer du bör få i dig är bland annat B, C, D samt E-vitaminer och viktiga mineraler är bland annat Zink, magnesium och järn. Du kan läsa om det här på sidan i ”vitaminer för håret”

There are no icons to display.