Bota ärftligt håravfall

Håravfall på grund av mjäll

Mjälleksem orsakar inte skallighet men mjäll kan göra så att du tappar mycket mer hår än normalt. Mjäll beror på svamp i hårbotten som orsakar kliande, och en torr och flagnande hårbotten. Mjäll har förmågan att blockera hårsäckarna och därför göra håret tunnare och orsaka håravfall. Ett annat problem med mjälleksem är att det kliar och för mycket skrapande av skalpen kan permanent förstöra hårsäckarna och på så sätt orsaka håravfall.

Motverka mjäll och håravfall med hjälp av Schampo

Du kan förhindra håravfall orsakat av mjäll med olika mjällschampon och produkter. Det finns många olika mjällschampon som du kan köpa i vanliga matbutiker eller i affärer på internet. Om det problem är av en mer allvarlig karaktär så kan det vara klokt att uppsöka vårdcentralen och be om råd där. Det finns också receptbelagda schampon som ofta används i kombination med cortison för att bota mjälleksem.

Oljor mot mjälleksem

Det finns vissa som menar att eteriska oljor hjälper mot håravfall orsakat av mjäll. Om kala fläckar i håret har uppstått på grund av mjällen så kan man smörja in dem med eteriska oljor innehållandes timjan, rosmarin och cederträ. Det kan också vara lämpligt att blanda ut dessa oljor med olivolja för bästa effekt mot håravfall orsakat av mjäll.

Massera hårbotten för att förhindra håravfall

Gör det till en daglig rutin att massera hårbotten. Detta ökar blodtillflödet och uppmuntrar håret till att börja växa igen. Efter du har duschat kan det också vara bra att använda en bredtandad kam då de påverkar hårbottnen mindre och inte skadar känsligt hår.

There are no icons to display.