Bota ärftligt håravfall

Håravfall på grund av järnbrist

Zinkbrist eller järnbrist kan ge håravfall och speciellt hos kvinnor. Håravfall på grund av järnbrist brukar vanligtvis inte ge kala fläckar eller d.v.s. fläckvist håravfall, utan snarare brukar hela håret tunnas ut. Förutom det kan även p-piller orsaka håravfall.

I våra hårsäckar finns det en viss mäng järn. När kroppen lider av järnbrist så reagerar kroppen med att använda upp järnresurser från mindre viktiga delar av kroppen. Ett av de ställen som järn tas ifrån är hårsäckarna och därför blir man tunnhårig vid järnbrist.

Ändra din diet

Det finns några enkla åtgärder du kan genomföra ifall du har drabbats av håravfall på grund av järnbrist. Du kan se till att ändra din diet till att innehålla mer kött och även ta järntillskott.

Förutom järnrik mat kan du även se till att äta sådan kost som förbättrar kroppens förmåga att ta upp järnet för att undivka håravfall på grund av järnbrist. Några exempel är nötter, frukter som innehåller mycket C-vitamin, ägg, skaldjur och undvik även att dricka mycket te för en period.

There are no icons to display.