Bota ärftligt håravfall

Håravfall på grund av graviditet

Många kvinnor får starkare och friskare hår under graviditeten, men tyvärr är det också vanligt att kvinnor drabbas av håravfall på grund av graviditeten och efter förlossningen. Detta kan ske i varierande grad och omfattning. Man kan antingen tappa hår gradvis över en period på flera månader eller en stor mängd hår på en och samma gång. I vanliga fall börjar håravfallet 3-4 månader efter förlossningen och kan pågå i upp till ett år. Det här är något naturligt och är hårets försök att återgått till den tjocklek det hade innan graviditeten. Det kan dock vara ett besvärande faktum för många och det finns vissa åtgärder man kan göra för att minska håravfallet efter graviditeten.

  • Håravfall under graviditeten kan vara ett tecken på en diet som är fattig på mineraler och vitaminer. Se till att äta en balanserad kost som innehåller mycket frukter och grönsaker. Det kan också vara ett bra alternativ att förse dig med extra vitamin- och mineraltillskott.
  •  En anledning till håravfall på grund av graviditet och efter förlossning kan hormonella störningar. Skiftande nivåer av östrogen kan orsaka håravfall.
  • Försök att inte tvätta ditt hår för mycket. Schampon och stylingprodukter kan orsaka håravfall genom att de torkar ut huden. Det kan också vara lämpligt att ha en kortare frisyr än normalt ett tag tills håret har återfått dess normala tjocklek.
  • Massera din hårbotten försiktigt 1-2 gånger per dag. Detta stimulerar din hårbotten och ökar på blodflödet till håret vilket får det att växa ut snabbare. Ett tips är att be en vänlig sambo/vän att massera din hårbotten varje kväll eller så ofta det går för att motverka håravfall på grund av graviditet.
  • Det är viktigt att ha i åtanke att håravfall på grund av förlossning ofta är något tillfälligt och att det så småningom går över. Efter en graviditet kan man ha mycket annat att tänka på och man kanske känner att håret inte är första prioritet. De åtgärder som är listade här är dock hälsosamma för hela kroppen och hjälper inte bara ditt hår utan hela din kropp att må bättre.

There are no icons to display.