Bota ärftligt håravfall

Fett hår tips

Att lida av oljigt och fett hår är mindre angenämt, speciellt om man av olika anledningar inte har möjlighet att springa iväg och tvätta håret hela tiden. Fett hår orsakas ofta av torr hårbotten. Då försöker kroppen kompensera för den torra hårbottnen med en överproduktion av fett istället.

Det kanske viktigaste tipset är att inte tvätta håret varje dag med sitt vanliga schampo för då förvärrar man faktiskt bara läget. För att undvika fett hår ska man successivt försöka att tvätta håret varannan dag och många gör det mer sällan än så. Då uppstår frågan – behöver du då gå runt med fett hår tills hårbotten vänjer sig? Svaret är inte nödvändigtvis. Det finns många speciella schampon som är specialiserade för fett hår. Du kan besöka apotek eller mer specialiserade kosmetikabutiker för att hitta rätt butiker. Störst utbud på produkter som hjälper mot fett hår har du naturligtvis online.

Hjälp mot fett hår

  • Förutom att tvätta håret mer sällan och använda specialschampon samlas här andra bra tips på hur du ska behandla fett hår. Här finns både tips för snabba lösningar och mer bestående lösningar för att förhindra fett hår.
  • En snabb form av hjälp mot fett hår kan vara att ändra frisyr. Har du långt hår kan du kamma håret bakåt och på så sätt syns det mindre att du har fett hår än om du till exempel har lugg. Ett sätt kan vara att bära accessoarer som blommor och band i håret för att avleda uppmärksamheten från ditt feta hår.
  • Ett tips att snabbt och tillfälligt bli av fett hår är genom att ta några teskedar babypuder i hårbotten och låta det absorbera allt fett.
  • Undvik din vanliga balsam de flesta dagarna för att slippa fett hår. Om du ändå vill använda dig av balsam köp då specialiserade produkter för fett hår (oily hair, greasy hair)
  • Skölj din hårbotten med citronsaft och vatten för att skölja bort överflödigt fett som bland annat orsakas av schampon och balsam. Gör så här, blanda en liter vatten och saften från två pressade citroner och skölj håret med det för att undvika fett hår.
  • Ett annat tips är för att bli av med fett hår är att använda äppelcidervinäger. Ta en dl kokande vatten samt två teskedar äppelcidervinäger och en påse med mintte. Ta u påsen efter en stund och låt blandningen svalna. Efter du har schamponerat håret kan du rensa ditt hår från fett med blandningen.

There are no icons to display.